Két hónapig még marad a Klubrádió

Vágólapra másolva!
Újabb hatvannapos ideiglenes szerződést köthet a Klubrádió - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A hatóság médiatanácsa keddi ülésén határozott arról, hogy "a Klubrádió kérelmének megfelelően, a rádió újabb hatvan napos ideiglenes szerződést köthet a Budapest 95,3 MHz, Esztergom 98,1 MHz és a Tatabánya 96,7 MHz médiaszolgáltatási jogosultságra vonatkozóan" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Klubrádió vasárnap közleményt adott ki, amelyben jelezte, a bíróság döntéséig újabb ideiglenes engedélyt kértek a médiahatóságtól.
Az ügy előzménye, hogy a Klubrádió frekvenciajogosultsága 2011 februárjában lejárt. A hatóság tavaly megpályáztatta a frekvenciát, amelyet az eljárásban az Autórádió Kft. nyert el. A Klubrádió jogorvoslattal élt a médiatanács határozatával szemben.

A médiatanács február 1-jén, a jogszabályban biztosított lehetőségével élve kiegészítette a Budapest 95,3 MHz rádiós jogosultság pályázati eredményéről szóló határozatának indokolását. A kiegészítés nem érinti ugyan a pályázat eredményét, ám emiatt a Fővárosi Táblabíróság az ügy - eredetileg február 6-ára tervezett - tárgyalását elnapolta.