Iskolai igazolás váltja az ideiglenes diákigazolványt

Vágólapra másolva!
Jogszabályváltozás miatt megszűnik az eddigi ideiglenes diákigazolvány, és az iskolától kell kérni sorszámozott igazolást a tanulói jogviszonyról. A vonatokon csak ezt az igazolást fogadja majd el a kalauz.
Vágólapra másolva!

Ideiglenes diákigazolvány helyett az oktatási intézmény által kiadott, sorszámozott igazolást kell felmutatniuk a diákoknak a kedvezményes vasúti közlekedéshez az év elejétől - közölte a MÁV. A szerdai közlemény szerint megváltozott a diákigazolványok kiállítását és felhasználását szabályozó jogszabály, ez érinti a vasúti kedvezményekre vonatkozó előírásokat is.

Addig amíg az igényelt diákigazolványok nem készülnek el, az oktatási intézmények ideiglenes diákigazolvány helyett a diák kérésére egy - a kormányrendeletben meghatározott adattartalmú, eredeti aláírással és bélyegzővel ellátott, sorszámozott - igazolást adnak ki, amely a diákigazolvánnyal egyenértékű, és 60 napig érvényes. A vonatokon csak ezt az igazolást fogadja majd el az ellenőr.

A Máv-Start Zrt. hozzátette: a január 1-je előtt kibocsátott ideiglenes diákigazolványok a feltüntetett érvényességi időig felhasználhatók.

Ha a diák nem a rendeletben meghatározott igazolással vette igénybe a kedvezményét, 15 napon belül a jegyvizsgáló által megírt utasleadási lappal és a kedvezményre jogosító, utólagosan kiállított igazolással együtt fordulhat a MÁV-Start Zrt. ügyfélszolgálatához.