Autós üldözés után kapták el az álvízszerelőket a fővárosban

Vágólapra másolva!
Ötmillió forint készpénzt is kért idős emberektől csőtörésjavításra két férfi, akit a napokban fogtak el autós üldözés után a budapesti rendőrök. Az egyik férfit január közepén hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, mert művészeket, tudósokat próbált meg átverni.
Vágólapra másolva!

Autós üldözés után vettek őrizetbe két csalással gyanúsított férfit a rendőrök a főváros X. kerületében kedden - hangzott el a BRFK csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A 32 és 57 éves férfiakat azzal gyanúsítják, hogy a Fővárosi Vízművek nevében csőtörés javítására készpénzt csaltak ki idős emberektől. A rendőrség tájékoztatója szerint volt olyan, akitől készpénzben kértek ötmillió forintot. A két férfi tavaly október óta összesen húszmillió forint kárt okozott.

Egyikük, a 32 éves férfi az úgynevezett életműdíjas csaló, aki társaival 2009 márciusa és májusa között huszonöt neves művészt, tudóst csapott be azzal, hogy életműdíjat akarnak átadni nekik, de ehhez kellenek a bankszámlájuk adatai. Akkor 37 millió forintot csalt ki, a bíróság ezért január közepén hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, büntetését a napokban kellett volna megkezdenie. A rendőrség autós üldözés után, társával együtt elfogta és őrizetbe vette a két férfit, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.