Megkezdődött a "battonyai rém" pere

Vágólapra másolva!
Nem akarta megölni a vele közösülő nőt, de elveszítette önuralmát, ezért fojtotta meg áldozatát a battonyai rémként ismert férfi - mondta a vádlott büntetőperének első tárgyalási napján. A férfit többek között aljas indokból, különös visszaesőként elkövetett emberölés és erőszakos közösülés kísérletével vádolják.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön tartották a Gyulai Törvényszéken a "battonyai rémként" ismert férfi büntetőperének első tárgyalási napját. A vádlott az ügyészség szerint 2010 nyarán megerőszakolt, majd megölt egy nőt, egy hónappal később pedig egy másik nővel is erőszakoskodott, de azt a bűncselekményt megakadályozták.

T. István 1995-ben Jász-Nagykun-Szolnok megyében megölt egy fiatal lányt, amiért a bíróság tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte. Szabadulása után követte el az újabb két bűncselekményt. A Békés Megyei Főügyészség a férfit 2010 júliusában elkövetett tette miatt aljas indokból, különös visszaesőként elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolja, az egy hónappal későbbi tette miatt pedig emberölés előkészületének bűntettével és erőszakos közösülés kísérletével.

A vádirat szerint a férfi Battonyán 2010 júliusában egy reggel telefonon a lakására hívta a későbbi sértettet, hogy ellenszolgáltatásért közösüljön vele. A vádlott az aktus közben a nő nyakát szorította, majd egy erős mozdulattal megfojtotta. A holttestet a ház hátsó udvarára vitte, két zsákot húzott rá, és a melléképület közelében elásta. A vádlott 2010 augusztusában felfigyelt egy másik nőre, elhatározta, hogy megkínozza és megerőszakolja, majd megöli. A sértettet egy telep területére rángatta, és megkötözte, de a cselekményt nem tudta befejezni, mert egy arra járó férfi megakadályozta.

A vádlott beismerte, hogy megölte az első sértettet, majd a holttestét elásta. Azt mondta, nem akarta a nőt megölni, de elveszítette az önuralmát, "nem odafigyelés" miatt fojtotta meg a nőt, aki ellenszolgáltatásért rendszeresen közösült vele. A vádlott vallomásában beismerte egy hónappal későbbi tettét is.