Életfogytiglani a battonyai rémnek

Vágólapra másolva!
Nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a battonyai férfit, aki 2010 nyarán közösülés közben megfojtott egy nőt, majd nem sokkal később meg akart erőszakolni egy másikat.
Vágólapra másolva!

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Gyulai Törvényszék pénteken a battonyai rémként elhíresült T. Istvánt, aki a vád szerint szabadulása után nem sokkal, 2010 nyarán megerőszakolt, majd megölt egy nőt, röviddel később pedig egy másik nővel is erőszakoskodott, de azt a bűncselekményt megakadályozták.

A törvényszék a bizonyítékok, a vádlott vallomása és a tanúk kihallgatása alapján megállapította, hogy a júliusban megölt áldozat halála a vádlott bántalmazása miatt következett be, ezért ítéletében nem vette figyelembe T. István vallomását, miszerint a szexuális esemény idején alakult ki benne az erőszakos tettvágy, és véletlen baleset történt. A bíróság a 2010 augusztusában elkövetett újabb erőszakosságot is szándékos, előre kitervelt, aljas indokból elkövetett cselekményként értékelte.

T. Istvánt valamennyi vádpontban bűnösnek találták, és súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy 1995-ben szintén szexuális erőszak és gyilkosság miatt került börtönbe, akkori tettéért 15 évet kapott. Jó magatartása miatt tizenegy év után, 2006-ban négy évre feltételes szabadlábra helyezték, ami 2010-ben járt le, ez után követte el a hasonló bűncselekményeket.

A bírói tanács a vádlottat emberölés, illetve emberölés előkészületének bűntette, erőszakos közösülés kísérlete és különös visszaeső bűnözői magatartása miatt ítélte életfogytig tartó fegyházbüntetésre, szabadlábra helyezését élete végéig megtiltotta.