Közel 18 milliót csalt ki egy nő egy kecskeméti káplántól

Vágólapra másolva!
Átlagosan hetente kért kölcsön különböző indokokra hivatkozva egy csaló nő a kecskeméti Piarista Iskola káplánjától az elmúlt két évben, az 54 éves nő összesen 17,8 millió forintot csalt ki áldozatától, csütörtökön két év börtönre ítélték első fokon.
Vágólapra másolva!

Két év alatt összesen 109 alkalommal kért kölcsön egy csaló nő a kecskeméti Piarista Iskola káplánjától, az 54 éves nő összesen 17,8 forintot csalt ki áldozatától - írja Bács-Kiskun megye híreivel foglalkozó a Baon.hu portál pénteken. Sz. Arankát kedden fogták el, csütörtökön pedig első fokon két év börtönre és a pénz visszafizetésére kötelezte a bíróság. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a nő és a védője pedig enyhítésért, illetve felfüggesztett büntetésért fellebbeztek.

A Baon.hu portál tudósítása szerint a sértett férfi és a csaló asszony még 2005-ben ismerkedtek össze, amikor Sz. Aranka férjét a káplán eltemette. Első alkalommal, 2009 novemberében került köztük szóba egy kölcsönügylet. Ez 71 ezer forintról szólt, majd ezt a kölcsönszerződést 2010 tavaszától 2012. február 7-ig még 108 alkalom követte. Az ügyésznő számolta ki a perre készülve, hogy ez gyakorlatilag - átlagosan - hét naponként egymást követő kölcsönöket, és biztos jövedelmet jelentett a csalónak. A nő két kiskorú gyermeket nevel, és saját bevallása szerint a havi jövedelme - özvegyi nyugdíj, ápolási díj és családi pótlék - 140 ezer forint.

A becsapott káplán a bíróságon elismerte, hogy jó ideig mindent elhitt az 54 éves nőnek. Egy idő után azonban rendházbeli főnökei rászóltak, hogy legyen elég már a kölcsönökből. A káplán a hiszékenysége miatt egyébként még a csütörtöki tárgyaláson is meg volt győződve arról, hogy valóban dr. Nagy István és dr. Szabó Zsuzsanna ügyvédek hívogatták őt többször telefonon Budapestről Aranka pénzügyeivel kapcsolatban. A nő azonban a rendőröknek bevallotta: Nagy István és Szabó Zsuzsanna is ő volt. Elváltoztatta a hangját, és így beszélt telefonon a sértettel - írja a Baon.hu.

A piarista káplán 12 milliót egy budapesti nagynénjétől örökölt ház árából finanszírozott. Az összeg másik felét, 5,6 milliót viszont maga is kölcsönként vette fel, hogy segíthessen a nőnek.