Kerülöm az utcákat, ahol bankok vannak

Ambrus Attila, a Viszkis néven elhíresült rabló áll a Magyar Távirati Iroda épületében, ahol egy nyilatkozatot adott át, melynek értelmében hamarosan készen áll majd egy nyilvános szereplésre - ellenérték nélkül
Vágólapra másolva!
Néhány technikai újdonsággal meggyűlt a baja, szeretne családot és kerámiával akar foglalkozni - erről beszélt az RTL Klubnak szabadulása után Ambrus Attila, akit Viszkis rablóként ismernek.
Vágólapra másolva!

"Remélem, hogy tudok testhez álló munkát végezni, és szeretnék az életben valamilyen szinten nyomot hagyni, és nem a negatív oldalon, hanem a pozitív oldalon is" - mondta Ambrus Attila, a Viszkis néven elhíresült bankrabló az RTL Klub Fókusz plusz című műsorában. A televízió két részletben közölt vele interjút, a pénteki részről itt olvashat.

"Egyelőre kerülöm azokat az utcákat, ahol bankok vannak, de előbb-utóbb be kell mennem valamelyikbe, és számlát kell nyitnom" - mondta a korábbi bankrabló, aki többször átejtette a rendőrséget rablásai után. Szabadulása után minden napját karácsonynak tartja - mondta, mert mint fogalmazott, a néhány négyzetméteres zárkában átalakulnak az értékek.

Elmondta azt is, hogy szeretné lezárni a múltját, és új fejezetet nyitni. Ennek keretében a börtönévek alatt kitanult kerámiázással akar foglalkozni, amit a "második esélyének" nevezett. Ambrus rovásírással ellátott viszkis flaskákat készített, amelyek a bankrablómúltjára utalnak, többek közt ezeket akarja értékesíteni.

"Mindig akkor mentem rabolni, amikor elfogyott a pénz" - mondta Ambrus. Bevallása szerint nagy lábon élt, nem törődött a pénzzel, ezért kellett újabb és újabb bankokat kirabolnia, hogy fenntarthassa életszínvonalát.

Az interjúban beszélt arról is, hogyan érzékeli a világ megváltozását az eltöltött börtönévek után. Azt mondta, nem tudta felvenni a telefont, vagy épp nem tudta, mit kezdjen a speciális távirányítóval. "A sírás kerülgetett" - mondta arról, hogy mennyire tehetetlennek érezte magát.

Arra a kérdésre, hogy tíz év múlva hogyan képzeli el saját magát, azt válaszolta, ismert keramikus szeretne lenni. Emellett szeretne családot és gyerekeket egy olyan társsal, aki elfogadja.