Sírva búcsúztatták a Malévot

felvonulást tartottak a Malévért, a Malév emlékéra a vállalat dolgozóiés szimpatizánsaik 2012.02.11-én
Vágólapra másolva!
Négy kisrepülő a Duna fölött tette tiszteletét a Malév emlékére rendezett felvonulás alkalmával. A tömeg egy kört tett meg a Rákóczi és a Szabadság hídon átkelve. Tudósítónk szerint a tömegben többen sírtak a menet során.
Vágólapra másolva!

Szombat délután több száz ember részvételével tartották meg a Malév emlékére szervezett felvonulást.

Az [origo] tudósítója szerint a Lurdy-ház elől a Malév nevezetes szignáljára indultak el, majd menet közben is többször felcsendült a széles körben ismert dallam. Tudósítónk szerint a tömegben többen sírtak az esemény alatt.

A menet a Lurdy-háztól a Rákóczi (a volt Lágymányosi) hídon átkelt Budára, a rakparton a Gellért térig gyalogoltak, ahol négy kisrepülőgép kötelékben elhaladt a Duna fölött. Az egyik gép a nagyobb személyszállítók ismert színeire volt festve. Ezután a tömeg a Lurdy-ház felé haladt vissza.

Az MTI-nek Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke azt mondta, reméli, lesz nemzeti légitársaság, olyan szaktudású és jó csapattal, mint amilyen Malévé volt.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Kattintson a képre a galéria eléréséhez!

A felvonulók többségén "I love Malév 66 év 1946-2012" felirat volt olvasható. Számos pilóta egyenruhában jelent meg, a tömeg tarka volt a légiutaskísérők jellegzetes kendőjétől, amely sötétkék alapon piros, fehér és zöld stilizált repülőket ábrázol.

Egy utaskísérő az MTI-nek elmondta, hogy például az ír fapados légitársaság, a Ryanair közel 3000 eurót kér azért, hogy "átképezze" őket, és hiába hoznak létre Budapesten bázist, azaz repülőgépeket telepítenek ide, a személyzetet nem Magyarországon akarják "állomásoztatni". Volt olyan pilóta, aki szerint a külföldi pilótákat helyezné a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lévő bázisra az ír légitársaság.

Tekintse meg a felvonulásról készült videót!