A Parlament elé vonulnak a BKV-s szakszervezetek

Vágólapra másolva!
A jövő szerdán ismét tiltakoznak a közlekedési vállalat szakszervezetei: a demonstrálók először Tarlós Istvánnak adnak át egy petíciót, majd a Kossuth térre vonulnak, ahol a miniszterelnöknek akarják átadni a kérvényüket.
Vágólapra másolva!

Újabb közös demonstrációt tartanak jövő hét szerdán a BKV szakszervezeti szövetségei Budapesten, ezúttal a Főpolgármesteri Hivatal és a Parlament előtt is tüntetni fognak - mondta Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke.

Közlése szerint a demonstrálók három helyszínen gyülekeznek majd, a Keleti és a Nyugati pályaudvarnál, valamint a Boráros téren: egy időben indulnak el, és a Blaha Lujza téren találkoznak. Ezután együtt vonulnak a Városház utcába, hogy ott Tarlós István főpolgármesternek címzett petíciót adjanak át. A Főpolgármesteri Hivatal elől a Kossuth térre mennek a tüntetők, ott egy "spontán megmozdulás" után Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett petíciót akarnak átnyújtani.

A petíciókról Nemes Gábor egyelőre nem kívánt részleteket közölni, mivel a szövegüket még nem véglegesítették. Annyit mondott, hogy a petíciók összefüggésben vannak a BKV finanszírozásával, illetve a munkavállalók juttatásaival.

Legutóbb február 7-én demonstráltak a szakszervezetek a BKV Akácfa utcai székháza előtt a cég anyagi helyzete, valamint a munkavállalók bérének csökkentése miatt. Nemes Gábor akkor azt mondta, ha nem folytatódnak megfelelő ütemben az új kollektív szerződés tárgyalásai, újabb demonstrációt tartanak, legvégső esetben pedig sztrájkolni is készek.