Luxuslakást, milliós jutalmat kapott a miskolci vagyonkezelő vezetője

Vágólapra másolva!
Néhány nappal a kinevezése után már milliós jutalmat kapott a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója - írja a Blikk. A lap szerint Pálffy Kingának a cég 116 négyzetméteres lakást is biztosított, amelyre további 7,2 millió forintot költöttek.
Vágólapra másolva!

Nemcsak az év végi prémiumokkal bántak bőkezűen az eladósodott Miskolc vagyonkezelő cégének a vezetői - írja a Blikk. A Miskolc Holding Zrt. Pálffy Kinga vezérigazgatónak 116 négyzetméteres szolgálati lakást biztosított, amelyet 4,5 millió forintból felújítottak, további 2,7 millióból pedig bebútoroztak.

A Blikk korábban arról írt, hogy az igazgatóság elnökének, Vécsi Györgynek kétmilliós extra pénzt ítéltek, míg a jogi képviselőnek 1,5 milliót. Pálffy Kingának is megítéltek egymilliót december 23-án annak ellenére, hogy még csak májusban került a céghez mint HR- és szervezetstratégiai igazgató, és december közepén lett vezérigazgató.

Kriza Ákos, a város polgármestere azt mondta, azonnali vizsgálatot kezdeményezett, és korábban jutalom- és prémiumstopot rendelt el.

A Blikk emlékeztet rá, hogy Zsiga Marcell, a város alpolgármestere, fideszes országgyűlés képviselő a héten még azt nyilatkozta, hogy havi 47 forintból is meg lehet élni.