Már sehol sem veszélyes a levegő minősége

Vágólapra másolva!
Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren még egészségtelen a levegő minősége, de már sehol sem veszélyes. Pénteken Miskolcon is visszavonták a szmogriadót.
Vágólapra másolva!

Javult a levegő minősége Miskolcon, ezért pénteken megszűnt a szmogriadó tájékoztatási fokozata - közölte Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője. Az Országos Környezet-egészégügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérései alapján készült térképén Miskolcot, továbbá Salgótarjánt a kifogásolt levegőminőséget jelző zöld színnel jelölték.

Az OKI térképén a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel pénteken már egyetlen települést sem jelöltek. A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt három Borsod megyei település, Putnok, Kazincbarcika és Sajószentpéter levegőjét minősítette egészségtelennek az OKI.

Az ország összes többi településén elfogadhatónak számít a levegő minősége, ezért az OKI térképén kék színnel jelölték. Tarlós István főpolgármester a légszennyezettségi állapot javulására hivatkozva péntek reggeltől visszavonta a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten. Pécsen Páva Zsolt (Fidesz) polgármester is bejelentette: visszavonta a szmogriadó február 10-én elrendelt tájékoztatási fokozatát.