Hamis papucsokat találtak egy kamionban

Vágólapra másolva!
Több mint 32 millió forint értékű hamis terméket, köztük játékokat, papucsokat foglaltak le a pénzügyőrök.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei Vámosszabadi térségében tartottak ellenőrzést, amelynek során két szlovákai kamionban hamisított játékokat és papucsokat találtak.

Az egyik kamionból a legális rakomány közé rejtve összesen 8400 darab Thomas&Friends, Astro Boy és Lego hamis márkajelzéssel ellátott játék került elő, amelyek értéke megközelíti a 8 millió forintot. A másik tehergépkocsi rakományában a pénzügyőrök 18 288 pár, a Crocs márkájú papucsokra megtévesztésig hasonlító terméket találtak, 16,5 millió forint értékben. Egy másik esetben Budapesten, egy belvárosi raktárhelyiség pincéjében 616 darab védett márkajelzéssel és felirattal ellátott Boss inget, pólót és öltönyt foglaltak le a NAV pénzügyőrei, összesen 8,3 millió forint értékben.

A NAV munkatársai az összesen több mint 32 millió forint értékű játékokat, papucsokat és ruházati termékeket lefoglalták és ismeretlen tettes ellen jelentős értékre elkövetett szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt az ügyet átadták az illetékes pénzügyi nyomozóknak.