Budapesten is késések lesznek a frankfurti reptéri sztrájk miatt

Vágólapra másolva!
Hétfőn újra sztrájkba kezdett a földi kisegítő személyzet a frankfurti reptéren. A sztrájk szerdán reggelig tart, hétfőn mintegy kétszázan nem vették föl a munkát, a sztrájk késéseket okoz a Liszt Ferenc repülőtéren is.
Vágólapra másolva!

Hétfőn újra sztrájkba kezdett a földi kisegítő személyzet a frankfurti reptéren. A sztrájk szerdán reggelig tart, hétfőn mintegy kétszázan nem vették föl a munkát.

Hétfőn kora reggel ismét sztrájkolni kezdett a frankfurti repülőtér földi kisegítő személyzete. Európa harmadik legnagyobb légikikötőjében mintegy kétszázan nem vették fel a munkát, ők a repülőgépek reptéren történő mozgását irányítják.

A sztrájk a tervek szerint szerdán reggel öt órakor ér véget. A légikikötő vezetése arra számít, hogy ismét sok járatot kell majd törölni, ahogy a múlt héten csütörtökön és pénteken is, amikor szintén sztrájkoltak ugyanezek a dolgozók.

A munkát beszüntető személyzet a bérek emelését és a munkafeltételek javítását követeli. Azt mondják, hogy az újabb, negyedik kifutópálya üzembe helyezése óta még komplexebb lett a munkájuk.

Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója az [origo]-nak azt mondta, hogy a frankfurti sztrájk Budapestet is érinti. Egy reggeli járat egy óra késéssel tudott elindulni Budapestről Frankfurtba, ahonnan három Lufthansa gép érkezik hétfőn Budapestre. Az elsőről, egy délelőtti járatról, már tudható, hogy késni fog. A másik kettő még nem szállt föl, de Hardy szerint elképzelhető, hogy azok a járatok is késnek majd.