Házi őrizetben marad Geréb Ágnes

Vágólapra másolva!
A két év letöltendő fogházra ítélt szülész-nőgyógyászt hétfőn újabb ügyekben vádolta meg az ügyészség. Geréb Ágnes már több mint egy éve van házi őrizetben, és még mindig nem tudja, hogy mikor kell bevonulnia a fogházba.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Törvényszék szerdán úgy döntött, hogy meghosszabbítja Geréb Ágnes házi őrizetét. A szülész-nőgyógyászt a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen két év letöltendő fogházra ítélte négy otthonszüléses esete miatt. Az egyik ilyen szülésnél a gyermek holtan jött világra, egy másik csecsemő pedig fél évvel később meghalt. A Fővárosi Ítélőtábla végzése szerint Geréb Ágnes leghamarabb a kétharmad idő letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra. Ezen felül az elsőfokú bíróság által kimondott öt év helyett tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség hétfőn újabb ügyekben vádolta meg Geréb Ágnest, mert a tiltás ellenére folytatta szülész-nőgyógyászi tevékenységét. Gerébet emellett felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással és kuruzslással is vádolják.

Geréb Ágnes több mint egy éve házi őrizetben van, ennek meghosszabbítását az ügyészség a bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta.

Fazekas Pálma, a Születésház Egyesület képviselője az MTI-nek szerdán azt mondta: Geréb Ágnes ügyvédje kérelmet nyújtott be, hogy a fogházbüntetés megkezdését három hónappal halasszák el. Erre mostanáig nem érkezett válasz, így továbbra sem tudni, hogy a szülész-nőgyógyásznak mikor kell bevonulnia a fogházba - közölte.

A bíróság a rendelkezésre álló iratok alapján úgy ítélte meg, hogy a vádlottal szemben szükséges, de egyben elegendő is a házi őrizet alkalmazása annak érdekében, hogy a vádlott hasonló jellegű cselekményt ne kövessen el - olvasható a közleményben.