Kövér Lászlóval tér vissza az Emirátusokba Rogán Antal

Vágólapra másolva!
A házelnök és a gazdasági bizottság elnöke egy rijádi program előtt érkezik egy napra Dubajba. Rogán néhány hete Orbán Viktor tanácsadójának társaságában járt az Emirátusokban, akkor azt nyilatkozta: a mostani vizitet készítette elő.
Vágólapra másolva!

Kövér László kíséretében tér vissza Dubajba Rogán Antal, aki január végén már járt az országban. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke akkor azt közölte, hogy az Egyesült Arab Emírségekből érkezett meghívásnak tett eleget január 30. és február 1. között, a repülőjegyet ő maga állta, a többi a meghívó fél költsége volt.

"A látogatás a diplomácia szóhasználata szerint magántermészetű, a program azonban hivatalos, a találkozók az üzleti szféra és a kormányzat vezetőivel zajlottak le. Az út a február végén az Országgyűlés elnökével közös hivatalos látogatás előkészítését, az előzetes kapcsolatfelvételt szolgálta" - állt akkor Rogán Antal nyilatkozatában. Az Országgyűlés sajtóirodája annyit erősített meg, hogy a bizottsági elnök nem a parlament szervezésében utazott.

Helyi lapokban és hírügynökségi jelentésekben akkoriban olyan fényképek jelentek meg, amelyeken Rogán Habony Árpád, a kormányfő tanácsadója társaságában látható. A miniszterelnökség az [origo] kérdésére azt válaszolta, hogy Habony magánúton volt. Helyi források azonban azt közölték, hogy a Semmelweis Egyetem nevében tárgyalt.

Kövér a tervek szerint csütörtökön Dubajban találkozik a Szövetségi Nemzeti Tanács elnökével, valamint a Gazdasági Kamara vezetőivel. Utána Szaúd-Arábiába utazik, mert pénteken és szombaton részt vesz Rijádban a G-20 országok parlamenti elnöki találkozóján, ahova annak dacára hívták meg, hogy Magyarország nem tagja a világ legerősebb gazdaságait összefogó csoportnak.