Húszezerre büntették a Fidesz-iroda ajtajára kecskefejet akasztó férfit

Vágólapra másolva!
Garázdaság miatt húszezer forintra büntették azt a férfit, aki januárban részegen kecskefejet akasztott a soproni Fidesz-iroda ajtajára. A rendőrség még nem döntött arról, hogy fellebbez-e, így a bíróság döntése nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Garázdaság miatt húszezer forintos pénzbírsággal sújtotta a Soproni Városi Bíróság pénteken azt a férfit, aki kecskefejet akasztott a helyi Fidesz-iroda ajtajára január elején.

A döntés egyelőre nem jogerős, noha azt a vádlott és védője tudomásul vette, mert a rendőrség később nyilatkozik, hogy fellebbez-e - közölte Boros Katalin, a Győri Törvényszék sajtótitkára.

A január 8-ra virradóra történt esetben először zaklatás miatt indított eljárást a soproni rendőrkapitányság. Tíz nappal később meg is találták az elkövetőt, aki beismerte a tettet. A kecsketartással foglalkozó férfi azt mondta, hogy társaival a családi házuk udvarán január 7-én, szombaton vágta le az állatot, majd éjjel - közlése szerint ittas állapotban - akasztotta a levágott állat fejét a kilincsre.

Két hete derült ki, hogy mégsem zaklatás, hanem rendzavarás vétsége miatt továbbították az ügyet a városi bíróságra. Ez alakult menet közben garázdasággá. A rendőrség közben a tisztiorvosi szolgálatnál is eljárást kezdeményezett, mert megállapításuk szerint a cselekmény közegészségügyi szabálysértés is.

Forrás: nyugatmagyar.hu