Megkapják a bérkompenzációt a BKV-dolgozók

Vágólapra másolva!
A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) eleget tesz korábbi ígéretének, és a következő fizetéssel megkapják a dolgozói a jogszabályban kötelezően előírt bérkompenzációt.
Vágólapra másolva!

Március elején, a februári bérfizetéssel megkapják a BKV munkavállalói a jogszabály alapján járó bérkompenzációt, visszamenőleges hatállyal, 2012. január 1-jétől - írja a közlekedési vállalat keddi közleménye. Február elején az MTI egy - a BKV-hoz közel álló forrástól - úgy értesült, hogy pénz hiányában nem hajtaná végre a BKV az adójóváírás miatt a kormány által kötelezően előírt bérkompenzációt, illetve a minimálbér-emelést sem.

A közlekedési vállalat a Távirati Iroda értesüléseire akkor úgy reagált, hogy amint a BKV helyzete megengedi, azonnal bevezetik január elsejéig visszamenőleg a bérkompenzációt, és végrehajtják a minimálbér-emelést is. A cég hétfőn jelentette be, hogy március negyedikétől megszüntetik a BKV-dolgozók családtagjainak ingyenes utazását, azonban a dolgozók továbbra is jogosultak lesznek a kedvezményre.