Családi házban razziáztak a TEK kommandósai

Vágólapra másolva!
A TEK kommandósai és a rendőrök ütöttek rajta egy pusztaszabolcsi családi házon, ahol elfogtak egy 19 éves fiút és az anyját, miután több engedély nélkül tartott lőszert és kézigránátot találtak. Az elfogott családtagok szerint a lőszereket a kamionosként dolgozó apa hozta haza a katonaságból még a kilencvenes években.
Vágólapra másolva!

Közösen ütöttek rajta a dunaújvárosi rendőrök és a Terrorelhárító Központ (TEK) kommandósai egy pusztaszabolcsi családi házon. A rendőrség ugyanis arról kapott bejelentést, hogy a házban a tulajdonos illegálisan lőszereket, valamint honvédségi gránátot tart - olvasható a rendőrség közleményében.

A rendőrök kérték a TEK segítségét "az akció biztonságos lebonyolításához". A rajtaütés során elfogták a családi házban élő 19 éves fiút és 36 éves édesanyját is. A házkutatás közben pedig 14 Makarov töltény, két magyar gyártmányú kézigránátfej, valamint -nyél került elő. Emellett találtak egy ködkézigránátot, valamint négy-négy karabély-, illetve vaklőszert. A szakértők a helyszínen nem tudták megállapítani, hogy a kézigránátfejek tartalmaznak-e robbanóanyagot, vagy nem.

Anyát és fiát lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják. Mindketten azt vallották, hogy a lőszereket a kilencvenes évek elején a jelenleg kamionsofőrként dolgozó édesapa vitte haza sorkatonai szolgálatából. A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, kihallgatására később, hazaérkezését követően kerülhet sor.