Miniszteri autók miatt átcsoportosítás a költségvetésben

Vágólapra másolva!
A kormány ötvenmillió forintot csoportosít át a rendőrség költségvetéséből a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak, többek között hét miniszteri autó fenntartására.
Vágólapra másolva!

Mintegy 50 millió forintot csoportosít át a kormány a rendőrség idei költségvetéséből hét miniszteri autó fenntartására és a tárcavezetők mellett dolgozó sofőrök foglalkoztatásának biztosítására a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak. Így a gépkocsikat és a sofőröket a fejlesztési tárca alá tartozó főigazgatóság biztosíthatja a tárcavezetőknek. Az Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

A Köztársasági Őrezrednek tavaly decembertől volt feladata, hogy az összes miniszternek felső középkategóriájú gépjárművet és hivatásos biztonsági gépjárművezetőt biztosítson. Azt megelőzően az őrezred csak a belügy-, a külügy- és a honvédelmi miniszter autóját és sofőrjét fizette, a többi kormánytag szolgálati autóját és sofőrjét pedig az ellátási főigazgatóság.

A keddi kormányhatározat emellett engedélyezi 2,4 millió forint - kötelezettségvállalással nem terhelt - maradvány felhasználását a rendőrség tavalyi költségvetéséből. Ezt a pénzt szintén a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak csoportosították át.