Alkotmánybíróságra mennek a rendvédelmiek

Vágólapra másolva!
Ökölvívó-edzőteremben jelentették be a szakszervezetek, hogy nemcsak normakontrollt kérnek, hanem az ombudsmanhoz is fordulnak.
Vágólapra másolva!

Az Alkotmánybírósághoz, illetve az alapvető jogok biztosához fordul öt rendvédelmi szakszervezet az ágazatban dolgozók jogait szűkítő jogszabály-módosítások miatt - közölte Holecz Gábor, a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke csütörtökön Budapesten.

A rendvédelmi szakszervezeteket érintő kormányzati intézkedéseket az érdekvédő "övön aluli ütésnek" nevezte a szakszervezetek közös sajtótájékoztatóján, amelyet egy ökölvívó-edzőteremben tartottak. Holecz Gábor elmondta: a tavaly decemberben elfogadott módosításokkal "minden törvényi átmenet biztosítása nélkül" megvonták a szakszervezetek részére járó munkaidő-kedvezmény jelentős részét, valamint annak lehetőségét, hogy azzal a szakszervezet gazdálkodjon.

Nehezményezte, hogy a törvényhozás az érdekvédelmi feladatok egy részét a kötelező tagsággal létrejövő új köztestületre, a Magyar Rendvédelmi Karra ruházza.