Tíz év börtönt kapott a féltékenységből szurkáló volt rendőr

Vágólapra másolva!
A jánoshalmi férfit egyszer már kilenc hónap börtönre ítélték zaklatásért, épp a próbaidejét töltötte, amikor egy vita hevében megszurkálta volt felesége élettársát. A bíróság ezért jogerősen tíz év börtönre ítélte, feltételesen sem helyezhetik szabadlábra.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a jánoshalmi férfit, aki rugós késével többször mellkason szúrta felesége élettársát.

Az 52 éves, 26 évig rendőrként dolgozó férfi kapcsolata megromlott feleségével, az asszony ezért közös gyermekükkel elköltözött tőle, és egy másik férfihoz költözött. A volt rendőrt az asszony és élettársának zaklatása és bántalmazása miatt korábban már 9 hónap börtönre ítélték, de a férfi feltételes szabadulása után sem tudta feldolgozni, hogy a felesége elhagyta.

Tavaly februárban már részeg volt a férfi, amikor a kocsma felé vezető úton összeveszett a fiával, a perpatvarra megjelent az asszony élettársa is, aki megpróbálta szétválasztani a verekedőket. A volt rendőr előbb megfenyegette, majd a zsebéből elővett rugós késével ötször mellkason szúrta az élettársat, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A szakértői vélemény szerint csak a véletlenen múlott, hogy a férfi nem halt meg.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében és testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit különös visszaesőként jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott. Mivel a férfi a bűncselekményt feltételes szabadság hatálya alatt követte el, az ítélőtábla döntése alapján csak a teljes büntetés letöltése után szabadulhat.