Továbbra is életveszélyben a megvert tiszakécskei csecsemő

Vágólapra másolva!
Nincs túl az életveszélyen az a csecsemő, akit kedden szállítottak a Heim Pál Gyermekkórházba, miután a gyanú szerint bántalmazta az anyja. A 22 éves nőt csötörtökön előzetes letartóztatásba helyezték.
Vágólapra másolva!

Még mindig életveszélyes az állapota annak a csecsemőnek, akit kedden Tiszakécskéről súlyos sérülésekkel szállítottak a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba - közölte Nagy Anikó, az intézmény orvos igazgatója csütörtökön.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán közölte, hogy a gyanú szerint az anyja bántalmazott egy csecsemőt Tiszakécskén, a négyhetes gyerek súlyos koponya- és végtagsérüléseket, valamint életveszélyes belső sérüléseket szenvedett.

A Kecskeméti Törvényszék csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a 22 éves anyát. Sárközy Szabolcs szóvivő elmondta: a kecskeméti nyomozási bíró a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés és a tanúk befolyásolásának a veszélye miatt helyezte 30 napra előzetes letartóztatásba a nőt.

Az eset előzménye, hogy a tiszakécskei gyámügyi ügyintéző bejelentést tett, miszerint a 22 éves nő nem vitte orvoshoz a gyermekét, akinek szemmel látható sérülései voltak. A gyámügy intézkedése révén a gyermekorvos kórházba utalta a csecsemőt. A nő egyedül nevelte gyermekét.