Évi százmillióért bérel irodát a BKK

Vágólapra másolva!
Egy Rumbach Sebestyén utcai irodaházba költözik a Budapesti Közlekedési Központ, amelynek a munkatársai eddig a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozta - írja a Blikk. A bérleményért a lap szerint négyzetméterenként havi 2800 forintnak megfelelő eurót fizetnek majd. A BKK hangsúlyozza, hogy több irodabérletet is felmond a cég, így 25 millió forintos megtakarítást jelent a költözés.
Vágólapra másolva!

Évi nettó százmillió forintért bérelt belvárosi székházba költözik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Blikk információi szerint. A lap értesüléseit megerősítette a BKK sajtóirodája.

A többi között a BKV felügyeletét is ellátó szervezet ötszáz dolgozója egy Rumabch Sebestyén utcai irodaházba költözik. Az összesen 3787 négyzetméternyi irodákba költözik a parkolásért felelős Parking Kft., valamint a taxiállomásokat üzemeltető önkormányzati cég munkatársai is, és itt alakítják ki az ügyfélszolgálati irodát is - írja Blikk. A lap emlékeztet arra, hogy a BKK eddig a Főpolgármesteri Hivatalban működött, de kinőtte az ottani 2000 négyzetmétert.

A BKK a Facebookon pontosította a Blikk információit, hangsúlyozva, hogy nemcsak a Városházáról költöznek át az új irodába, hanem több, az új helyszínnél drágábban bérelt irodából. A költözéssel 25 millió forintos megtakarítást érnek el - írják hivatalos Facebook-oldalukon. A BKK közölte, hogy több irodabérleti szerződést is felmondott a cég, "a BKK ma összesen három helyszínen végzett tevékenysége így egy kisebb területigényű és hatékonyabb irodaterületen látható el".

A Blikk úgy tudja, és a BKK közleménye ezt meg is erősítette, hogy a Rumbach Sebestyén utcai irodaházat tenderen választották ki, mert a főváros saját tulajdonú ingatlanjai között nem találtak megfelelőt. A BKK a tavalyihoz képest nyolcszor annyi pénzből, tízmilliárd forintból gazdálkodhat, ebből fedezik a székházbérlést. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke, Dorner Lajos szerint, ha új irodaházba költözik a BKK, akkor nem lesz szükség a BKV Akácfa utcai székházára.