Hamis kókuszgolyókat foglalt le a vámhatóság

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, NAV, APEH
Vágólapra másolva!
Nemcsak márkásnak feltüntetett hamis órákat, de az eredetire megtévesztésig hasonlító kókuszgolyót is talált a NAV a Józsefvárosi piacon.
Vágólapra másolva!

Hamis márkajelzésű ruhanemű és órák mellett hamisított kozmetikumokat és hamis kókuszgolyót is találtak a pénzügyőrök kirakodóvásáron, piacon és telephelyen végzett ellenőrzéseik során - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton. Suller György szóvivő közleménye szerint a Józsefvárosi piacon egy édességet árusító pavilon pultján egy ismert termékre megtévesztésig hasonlító, hamis kókuszgolyót találtak az ellenőrök.

Ugyancsak azon a piacon kétszáz különféle - többek között Chanel, Rolex, Ferrari, Versace, Armani, Louis Vuitton - hamis márkajelzéssel ellátott karórára figyeltek fel a pénzügyőrök. Egy budapesti telephely ellenőrzése során pedig 3,6 millió értékű, több mint ötezer hamis Dove márkajelzésű testápoló került elő. Egy zalai fesztivál keretében tartott kirakodóvásáron is ellenőriztek a NAV munkatársai, ott hamis márkajelzéssel ellátott sportruházati termékeket és sportcipőket foglaltak le - írták.