A vártnál kisebb az érdeklődés az alaptörvény iránt

Vágólapra másolva!
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál marad az alaptörvény terjesztésére szánt pénz nagy része - írja a Blikk. A tárca négyszer annyi igénylésre számított, mint amennyi végül befutott. Az összesítés szerint 72 ezren kérték az alaptörvényt.
Vágólapra másolva!

A visszafogott érdeklődés miatt több mint negyvenmillió forint maradt meg az alaptörvény kinyomtatására szánt pénzből - írja a Blikk. A lap szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) 63 millió forintot különített el erre a célra. A minisztérium vállalta, hogy aki kéri, annak ingyen elküldik Kövér László házelnök aláírásával a jogszabályt. A keretösszegnek azonban csak a negyedére volt szükség, mert 15,5 millió forint értékben igényeltek új alaptörvényt - közölte a minisztérium.

Az összesítés szerint 72 ezren kérték az alaptörvényt, egy példány terjesztése tehát 215 forintba került. Az alaptörvény terjesztésére előirányzott pénzből megmaradó 48 millió forint a minisztériumnál marad - írja a lap. Ugyanakkor az alaptörvény asztalánál, az önkormányzatoknál továbbra is lehet rendelni az alaptörvényből - közölte a KIM.