A vesekőzúzó gép hibája miatt került kómába egy tiszavasvári nő

Vágólapra másolva!
A nyíregyházi kórház elismerte, hogy a meghibásodott vesekőzúzó gép miatt került a klinikai halál állapotába egy 25 éves tiszavasvári nő - írja a Blikk kedden. A nő családjának ügyvédje több tíz milliós kártérítési igényt nyújt be, a kórház szerint az ilyen jellegű hibákért nem ők a felelősek.
Vágólapra másolva!

A nyíregyházi kórház elismerte, hogy a vesekőzúzó gép hibája miatt került kómába egy tiszavasvári nő még 2010 májusában - közölte a Blikk kedden. A lap idéz a tiszavasvári nő családjának írt levélből, amely szerint a kórház nem akar kártérítést fizetni, mert az orvosok jól végezték a dolgukat, és a balesetet a készülék meghibásodása okozta.

A 25 éves nő eredetileg egy rutinműtétnek számító vesekő-eltávolítás miatt feküdt a műtőasztalra, azonban a meghibásodott vesekőzúzó gép az ultrahangos lökésekkel átszakította a kétgyermekes anya hasfalát, és eltalált egy artériát. A nő légembóliát kapott, majd szívinfarktust, keringése összeomlott, és a klinikai halál állapotába került; jelenleg családja otthon ápolja - írja a Blikk.

A családot a bíróságon dr. Helmeczy László ügyvéd képviseli, aki a Blikknek elmondta, hogy hamarosan benyújtja a kórháznak a keresetet, amelyben a kártérítési igény több tíz milliós lesz. A Blikk megszólaltatott egy urológust is, aki elmondta, hogy egy ilyen jellegű meghibásodást nem lehet kivédeni, azonban a készülékeket rendszeresen ellenőrizni kell, mint mondta, ilyenkor egy úgynevezett fantomra céloznak, hogy lássák, pontosan működik-e - írja a Blikk.