Életfogytiglant kapott a fekete sereg vezetője

Vágólapra másolva!
Másodfokon emelték Ragyás Tóni gyilkosának büntetését a Debreceni Ítélőtáblán kedden, a fekete sereg szökésben lévő vezetőjének, Magyar Róbertnek pedig helybenhagyták a büntetését a debreceni maffiaperben. Magyar életfogytiglant kapott, a feltételes szabadság kizárásával.
Vágólapra másolva!

Kedden hirdetett ítéletet a Debreceni ítélőtábla Magyar Róbert és társai, vagyis az úgynevezett fekete sereg tagjai ügyében. A Hajdú-Bihar megye híreivel foglalkozó Haon.hu weboldal információi szerint az ítéleteket főleg súlyosbították.

A hírportál tudósítása szerint a tábla ügyészi indítványra 15-ről 18 évre súlyosbította a Ragyás Tóni megölése miatt elítélt J. János büntetését. Nem változott az elsőrendű vádlottra, Magyar Róbertre első fokon kiszabott büntetés, amely a lehető legszigorúbb: életfogytiglani szabadságvesztés a feltételes szabadság kizárásával. A másodfokú bíróság a mátészalkai fegyveres támadás elkövetőire első fokon kimért fegyházbüntetéseket szintén emelte - közölte a Haon.hu. Egyetlen személlyel szemben alkalmaztak enyhítést.

A bűnszervezetben elkövetett emberölési kísérlet és más bűncselekmények - egyebek mellett zsarolás, csalás, prostitúcióra kényszerítés, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés - miatt indult büntetőügyben az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság a fekete sereg szökésben lévő vezetőjét, Magyar Róbertet tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre, 28 társának többségét másféltől tizenöt évig tartó fegyházra, illetve börtönbüntetésre ítélte.

A szökésben lévő elsőrendű vádlott, Magyar Róbert a héten levelet intézett a büntetőtanácshoz, abban egyebek mellett azt írta, hogy vádlott-társai érdekből vallottak ellene, és nem mondtak igazat, amikor bűnszervezetről beszéltek. Egy korábbi nyíregyházi esettel kapcsolatban pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy abban az ügyben megszüntették ellene az eljárást. Magyar Róbert a levelében arra nem tért ki, hogy hol tartózkodik; a szökését azzal indokolta: a bíróság szerinte elfogult volt vele szemben, és tartott attól, hogy súlyos ítéletet kaphat.