Nyert a Klubrádió a Médiahatóság ellen

Vágólapra másolva!
A 95.3-as budapesti frekvencia ügyében új eljárása kötelezte a bíróság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot.
Vágólapra másolva!

A nyertes pályázat alaki hibája miatt részben hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla szerdán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának azt a határozatát, amellyel a testület az Autórádió Műsorszolgáltató Kft.-t nyilvánította a budapesti 95,3 MHz-es frekvencia nyertesének.

A bíróság közigazgatási eljárásban megállapította, hogy az Autórádió pályázata nem felelt meg a formai követelményeknek, mert nem volt a pályázati kiírás formai követelményeinek megfelelően aláírva. Az ítélőtábla a hatályon kívül helyezett részben új eljárásra kötelezte a médiatanácsot. A pályáztatást nem kell megismételni, de az új határozathozatal során az érvénytelenséget vizsgálni kell, és új döntést kell hozni a nyertest illetően.

A pályázati pontozás értelmében az Autórádió 66, míg a második legmagasabb pontszámot elért - a mostani pert elindító - Klubrádió 65 pontot kapott a lehetséges 71-ből.

Az ítéletet a Médiatanács is elégedetten fogadta. Szerintük ugyanis a döntés azt igazolta, hogy a 95,3 MHz-es frekvencia nem a Klubrádió kizárólagos tulajdona.

Mint fogalmaznak, a tárgyaláson bizonyossá vált, hogy "a pert elindító Klubrádió olyan hiba miatt támadta versenytársát, amihez hasonlót maga is elkövetett". "Ez a tárgyaláson is elhangzott" - emelték ki közleményükben.

Az NMHH szerint a döntése alapján valószínűsíthető, hogy kérdésessé válik több rádió pályázatának érvényessége is. Egyben leszögezték, hogy "a Médiatanács, ahogyan eddig, a jövőben is a törvény betűjének és szellemének megfelelő módon látja el feladatát."