Meglőttek két vadászt Baranyában

Bűnügy, Halálos lövés ért egy vadászt Baranyában, 2012.03.16.
Vágólapra másolva!
Egy vadász meghalt, társa súlyosan megsebesült a baranyai Magyarlukafa közelében pénteken. Az életben maradt férfinak jelenleg stabil az állapota, nincs életveszélyben. A település polgármestere azt mondta az [origo]-nak, hogy nem baleset történt. A nyomozók a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját.
Vágólapra másolva!

Őrjárat közben ért lövés két vadászt péntek délelőtt Szigetvár közelében, Magyarlukafa és Vásárosbérc között - közölte a rendőrség. Az egyik vadász meghalt, a másik súlyosan megsérült. A fiatal férfit a mellkasán érte lövés, a tüdeje sérült meg. A Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikájára került, ahol megoperálták. Este kiderült, hogy nincs közvetlen életveszélyben, felépülésére jó esély van.

A sérült vadász telefonon kért segítséget, őt mentőhelikopter vitte kórházba. A rendőrök nagy erőkkel indultak a helyszínre, és a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját, akit kihallgattak.

Magyarlukafa polgármestere, Kékes Tóbiás azt mondta az [origo] kérdésére, hogy nem baleset történt. "Nehéz elképzelni, hogy egymás után két embert is lövés ér egy nagy kukoricaföldön" - fogalmazott. Kékes elmondása szerint egyikük vadász, másikuk vadőr volt, azt azonban nem tudta megmondani, hogy melyiküket szállították kórházba. A polgármester délután három óra előtt nem sokkal az [origo]-nak azt mondta, hogy megérkeztek a gyilkossági helyszínelők. Azt mondta: úgy tudja, hogy a vadászokra lövő tettes feladta magát.

Forrás: [origo]
Rendőrök helyszínelnek a baranyai Magyarlukafa és Vásárosbérc között

Az [origo] elérte a somogyhárságyi vadásztársaság egyik tagját, kérdéseinkre azonban nem tudott válaszolni, mert épp akkor hallgatták ki a rendőrök.

A Bama.hu szerint orvvadászok miatt történt a tragédia. A baranyai hírekkel foglalkozó portál úgy tudja, a két meglőtt férfi őrjáraton volt az erdőben, tilos helyen vadászó személyeket akartak elcsípni. Az MTI úgy értesült, hogy a két vadász vadetetőt ment feltölteni, amikor egy elejtett szarvas tetemére bukkant. Nyomára akadtak az orvvadásznak is, akit kérdőre akartak vonni, ezért üldözőbe vették. Az orvvadász a menekülés közben egy kis kaliberű fegyverből tüzet nyitott rájuk. Az egyik vadász a helyszínen belehalt mellkasi és nyaki sérüléseibe, társát mentőhelikopterrel szállították kórházba.