Vasárnap döntenek a vadászgyilkos előzetes letartóztatásáról

Vágólapra másolva!
Az ügyészség kezdeményezte a súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Városi Bíróság vasárnap dönt annak a férfinak az előzetes letartóztatásáról, aki a gyanú szerint egy vadászt megölt, társát pedig súlyosan megsebesítette a baranyai Magyarlukafa és Vásárosbérc között pénteken - mondta a bíróság elnöke. Az előzetes letartóztatást az ügyészség kezdeményezte, tekintettel arra, hogy a férfit súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

Őrjárat közben ért lövés két vadászt péntek délelőtt Szigetvár közelében, Magyarlukafa és Vásárosbérc között. A két vadász vadetetőt ment feltölteni, amikor egy elejtett szarvas tetemére bukkant. Nyomára akadtak az orvvadásznak is, akit kérdőre akartak vonni, ezért üldözőbe vették. Az orvvadász a menekülés közben egy kis kaliberű fegyverből tüzet nyitott rájuk.

Az egyik vadász a helyszínen belehalt mellkasi és nyaki sérüléseibe, megsebesült társa telefonon kért segítséget, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba. A fiatal férfit a mellkasán érte lövés, a tüdeje sérült meg. A Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikájára került, ahol megoperálták. Este kiderült, hogy nincs közvetlen életveszélyben, felépülésére jó esély van.