Éles robbanószerkezeteket találtak egy pusztamonostori ház kertjében

Vágólapra másolva!
Két világháborús robbanótest került elő földmunkák során egy ingatlanon Pusztamonostoron, emiatt három családi ház lakóinak rövid időre el kellett hagyniuk az otthonukat.
Vágólapra másolva!

A pusztamonostori Honvéd utcai családi ház kertjéből egy 82 milliméteres szovjet aknavető gránát, valamint egy AO típusú, ugyancsak szovjet, 2,5 kilogramm tömegű repeszbomba került elő - mondta Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének kommunikációs tisztje.

Miután a tűzszerészek a helyszínre érkeztek, a délelőtt folyamán mintegy negyed órára lezárták a Honvéd utca 100 méteres szakaszát a két, második világháborús robbanótest azonosításának idejére, és három házból összesen 10 embernek kellett elhagynia az otthonát.

A családok később visszatérhettek a lakásukba. Az élesnek bizonyult robbanószerkezeteket a tűzszerészek elszállították a helyszínről, és azokat a közeli Jászfelsőszentgyörgyön, egy magánlőtér területén megsemmisítik.

A Fejér megyei Pákozdon szintén második világháborús robbanótestek, valamint lőszerek kerültek elő hétfőn, ott csatornázási munkálatok közben.