Bekattant a sírástól a csecsemőharapó apa

Vágólapra másolva!
Undorítónak nevezte saját tettét az a fiatal üllői férfi, aki a vád szerint élettársával együtt többször megütötte és megharapta másfél hónapos csecsemőjét. A férfi vallomásában azt mondta: sosem fogja megbocsájtani magának a dolgot, elborult az agya a sok gyereksírástól, gyermeke anyjával azonban még el tudja képzelni a közös jövőt.
Vágólapra másolva!

Kedden megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken annak a fiatal párnak a pere, akik ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat, mert másfél hónapos csecsemőjüket folyamatosan bántalmazták és megharapták. A gyereket 2010 decemberében szállították életveszélyes állapotban egy fővárosi kórházba.

A vádirat szerint a pár 2008 februárjában ismerkedett össze, az akkor 16 éves P. Vivien vendéglátó-ipari iskolába járt, míg Sz. Gábor dolgozott. Miután összeköltöztek, a lány kimaradt az iskolából, élettársa pedig munkanélküli lett, és később sem tudott elhelyezkedni. Családi segítséggel Üllőre költöztek, gyermekük, Daniella 2010 szeptemberében született. Az anya a vádirat szerint bár ellátta a csecsemőt, a háztartással nem sokat törődött, élettársával gyakran veszekedtek. A kicsi sokat sírt, ami feszültebbé tette a kapcsolatukat.

2010. november 13-án az apa megharapta és ököllel fejen ütötte a kislányt, mert az nem akarta abbahagyni a sírást. Tíz nap múlva ismét, háromszor is fejen ütötte, Vivien pedig csatlakozott a gyerek veréséhez. Két nap múlva egyik látogatójuk figyelt fel a gyerek állapotára, az akkor alig két hónapos kislányt kórházba szállították, ahol kiderült, hogy a bántalmazás miatt csont- és koponyatörése, valamint életveszélyes agyzúzódása van - áll a vádiratban.

A keddi, első tárgyalási napon ismertették a vádiratot, majd a két vádlott vallomást tett, és meghallgatták a közeli hozzátartozókat - mondta az [origo]-nak P. Vivien ügyvédje, Mile Adrienn. "Védencem nem ismeri el a vádiratban foglaltakat, Vivien elmondta, hogy soha nem bántalmazta a kislányt, ezzel szemben élettársa nem csak a gyereket, de őt is rendszeresen ütötte és verte" - fogalmazott az ügyvéd. Az édesanya - vallomása szerint - mindig gyerekük védelmére kelt, ha az apa bántotta.

Az édesapát képviselő Fridman Róbert ügyvéd az [origo]-nak azt mondta, hogy Sz. Gábor beismerő vallomást tett, bűnösnek érzi magát, és nem tudja megbocsájtani tettét, amelyet vallomásában undorítónak nevezett. Elismerte, hogy megütötte a gyereket, meg is harapta és a kiságyába is beledobta. Arra a kérdésre, hogy milyen magyarázatot adott a gyerek bántalmazását, az apa azt mondta, "sötétbe borult minden, bekattant a gyereksírástól".

P. Vivien lakhelyelhagyási tilalom alatt, míg a másodrendű vádlott előzetes letartóztatásban van. A kisgyereket hivatalos nevelőszülő gondozza, P. Vivien tanúként meghallgatott édesanyja a keddi tárgyaláson elmondta, hogy a gyerek jól van, korához képest jól fejlődik. A fiatal szülők már nincsenek együtt, bár Sz. Gábor a bíró erre irányuló kérdésére azt felelte: részéről nincs akadálya, hogy újra összejöjjenek Viviennel. Az édesanya azonban az mondta, nem tud olyan ember szemébe nézni, aki miatt elveszítette gyermekét.

Az [origo] Üllőn készített korábbi riportját itt olvashatja.