Lekötik az adósokat a távhőhálózatról Győrben

Vágólapra másolva!
A Győr-Szol Zrt. nem látja el meleg vízzel azokat a fogyasztóit, akik tartoznak a távhődíjjal. A lakástörvény szerint felmondhatják a szociális lakások bérlőinek a szerződését is az elmaradások miatt.
Vágólapra másolva!

Megkezdte a távhődíjjal tartozó fogyasztók melegvíz-ellátásának felfüggesztését szerdán a győri városüzemeltetési társaság - közölte a Győr-Szol Zrt. szóvivője.

Ozsvárt Tamás elmondása szerint egy hete jelentették be az intézkedést, de elhanyagolható azok száma, akik ennek hatására rendezték hátralékukat. Volt ugyanakkor olyan is, aki 1,3 milliós tartozást rendezett, hogy a lakását ne kössék le a hálózatról. A legnagyobb összegű tartozás a másfél millió forintot is meghaladja, ezt évek alatt halmozta fel az adós.

A szolgáltató mintegy 400 fogyasztójánál mutattak ki 150 ezer forintot meghaladó tartozást, százötven önkormányzati szociális lakás bérlői pedig 60 millióval tartoztak a tavalyi év végén. Ozsvárt Tamás szerint a lakástörvény alapján a szolgáltató nemcsak bérletidíj-, hanem akár távhődíjtartozás esetén is felmondhatja a bérleti szerződést, és ezt várhatóan meg is teszi majd.