A fagyasztóból került elő a titokban megölt újszülött

Vágólapra másolva!
Börtönbüntetést és korábban született gyermeke feletti felügyeleti jogának megvonását javasolta a vádiratban a kaposvári ügyészség az ellen az anya ellen, aki tavaly januárban megölte újszülött gyermekét. A gyerek holttestét novemberben találta meg az apa a család fagyasztójában.
Vágólapra másolva!

Újszülött gyermekének megölése miatt vádat emeltek egy 34 éves bodrogi nő ellen - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A nő még tavaly januárban bodrogi családi házuk fürdőszobájában, a fürdőkádban szült egészséges leánygyermeket - egy eltitkolt terhesség után. Miután elvágta a köldökzsinórt, az ollóval az újszülött nyakát is elmetszette. A halott gyermeket egy takaróba csavarta, majd egy műanyag zacskóba tette, és elrejtette a konyhában lévő 200 literes fagyasztóládában.

A holttestet az asszony élettársa találta meg tavaly novemberben. A vádlottnak és az élettársának már van egy 2002-ben született közös gyermeke. Az asszony azért titkolta el a terhességét, és ölte meg az újszülöttet, mert a férfi nem akart több gyermeket.

A Somogy Megyei Főügyészség a vádiratban fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést, mellékbüntetésként közügyektől való eltiltást indítványozott, továbbá azt, hogy a Kaposvári Törvényszék szüntesse meg a vádlottnak az idősebb gyermeke feletti szülői felügyeleti jogát.