Kikérte magának Schmitt felesége a plágiumügyről szóló kérdést

Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége megtekinti a Baka István emlékszobát 2011.06.01-én
Vágólapra másolva!
Az államfő felesége szerint udvariatlanság meglepni a férjét érintő kérdésekkel, miközben jótékonysági rendezvényre megy.  
Vágólapra másolva!

Meglepődött az államfő felesége, majd a felvetésért udvariatlannak nevezte a Hír24.hu riporterét, aki arról kérdezte: számít-e arra, hogy a Schmitt Pál doktori dolgozatát vizsgáló bizottság megállapításai miatt férjének esetleg le kell mondania. Schmittné Makray Katalin egy muszlim jótékonysági eseményre érkezett egy budapesti szállodába, ott állította meg a riporter.

Schmitt Pál államfő doktori értekezéséről január elején a Hvg.hu azt írta, felveti a plágium gyanúját, hogy nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató 1987-es tanulmányának szövegével. Schmitt Pál 1992-ben a Testnevelési Egyetemen Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése címmel adta be 215 oldalas disszertációját, és summa cum laude minősítéssel megkapta a doktori címet. A hír megjelenése óta újabb részekről állították, hogy egybeesnek más dolgozatok egyes részeivel.

http://www.youtube.com/embed/or8DyhP2wsQ

A Testnevelési Egyetem jogutódjának számító Semmelweis Egyetem vizsgálóbizottságot hozott létre annak kiderítésére, megállnak-e az említett vádak. A testületnek szerdán kell nyilvánosságra hoznia értékelését.