Egymilliárdnyi telekadót is fizethet a Liszt Ferenc reptér tulajdonosa

Vágólapra másolva!
Elfogadta a parlament azt a fideszes módosító javaslatot, amelynek értelmében nem mentesülne a helyi adó megfizetése alól a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport német tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

Várhatóan milliárdos telekadót kell fizetnie a Liszt Ferenc repülőtér tulajdonosának, miután a parlament hétfőn elfogadta a fideszes Riz Levente javaslatát. Riz azt kezdeményezte, hogy a jelenlegi szabályozással szemben a repülőterek területének meghatározott része is teleknek minősüljön, vagyis - ellentétben például a közutakkal, vasúti pályákkal - helyi adót kelljen fizetni utánuk.

A korábban az [origo] birtokába jutott dokumentumok szerint több levélben és személyes találkozón győzködte a Budapest Airport vezérigazgatója a Nemzetgazdasági és a Fejlesztési Minisztérium képviselőit arról, hogy mentesítsék a céget a milliárdos nagyságrendű helyi adó megfizetése alól. Az adómentesség felszámolását Orbán Viktor és a Fidesz vezetése is támogatja, a gazdasági minisztérium viszont ellenszegült akaratuknak.