Medián: A lakosság ötöde elégedett

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP húsz százalékkal előzi meg a biztos pártválasztók közében a szocialistákat és a Jobbikot. A Median felmérése szerint a lakosság 38 százaléka nem tudja, kit választana. A megkérdezettek egyharmada látja szívesen Orbán Viktort politikusként.
Vágólapra másolva!

Csekély elmozdulás tapasztalható a pártok támogatottságában - derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet március közepén készített reprezentatív felméréséből, amely a HVG című hetilap legfrissebb, csütörtökön megjelent számában olvasható.

Az MSZP támogatottsága a teljes lakosság körében márciusra 3 százalékpontot emelkedett, és elérte a 16 százalékot. A Jobbik szavazótábora ugyanekkor 14-ről 12 százalékra csökkent.

A választani tudó biztos szavazók körében mindkét párt támogatottsága 23 százalékos, míg a Fidesz-KDNP-re 43 százalék, az LMP-re 6 százalék szavazna, ha most vasárnap lennének országgyűlési választások Magyarországon. A Medián felmérése szerint a Demokratikus Koalíció 4 százalékon áll, így jelenleg nem jutna be a parlamentbe.

A teljes népesség 38 százaléka nem tudott megnevezni olyan pártot, amelyre leadná a szavazatát.

A Medián felmérése szerint Orbán Viktor miniszterelnököt az emberek 33 százaléka látja szívesen politikusként. A kormány teljesítményével a megkérdezettek 21 százaléka volt elégedett márciusban. A magyarok 73 százaléka szerint rossz irányban mennek a dolgok, a Fidesz-szavazók 32 százaléka is így vélekedik - derül ki a Medián felméréséből.