Faképnél hagyta eredeti témavezetőjét Schmitt Pál

Vágólapra másolva!
Schmitt Pál Kutassi László sporttörténésznél szeretett volna disszertálni, végül azonban faképnél hagyta a tanárt - írja a Népszabadság. A lap szerint Kutassi több ezer oldalnyi szakirodalmat adott fel Schmittnek, aki ezután nem kereste többé, és másik témavezetőt keresett.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál eredetileg Kutassi László sporttörténésznél, a téma akkori vezető hazai tudósánál disszertált volna, ám kettejük együttműködése szokatlanul rövidre sikerült - írja a Népszabadság. A lap szerint amikor Schmitt bejelentkezett a választott témavezetőnél, Kutassi egy hosszú beszélgetésben próbálta rávezetni, hogy mekkora fába vágta a fejszéjét, és mennyi munkával, kutatással, adatellenőrzéssel, interjúval, forráselemzéssel jár egy ilyen doktori disszertáció.

Az első alkalommal ki is jelölt neki több ezer oldalnyi szakirodalmat, és abban maradtak, hogy a következő konzultációra Schmitt Pál elolvassa és kijegyzeteli a szóban forgó munkákat. Az eset után Schmitt többé nem jelentkezett Kutassinál, másik témavezetőt keresett.

Korábban Kertész István, Schmitt doktori disszertációjának opponense a hvg.hu hírportálnak azt mondta, úgy tudja, Kutassi László, az akkori Testnevelési Egyetem tanára volt Schmitt témavezetője, aki azóta elhunyt. Kutassi fia, Kutassy György a Népszabadságnak írt levele szerint ez egyrészt nem helytálló, másrészt pedig "rossz fényben tünteti fel édesapja emlékét".