Pokorni lelki problémának tartja a kutyaszar elhagyását

Vágólapra másolva!
Sárga kutyawcajtókat helyeznek ki forgalmas csomópontokban, designerek tervezte különleges gyűjtőládákba pakolhatják a XII. kerületi ebtulajok a kutyaszart.
Vágólapra másolva!

Színes wcajtókkal, különleges, designerek tervezte gyűjtőládákkal próbálja rábírni az ebtartókat a kutyapiszok felszedésére a XII. kerületi önkormányzat. Tízmillió forintért száz olyan tárolót helyeznek el, amelybe a tervek szerint kizárólag kutyapiszok lesz dobható. Hogy ezek a kukák figyelemfelkeltőek és extravagánsak legyenek, arról a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design tanszéke gondoskodik, ugyanis ők tervezik meg a szemeteseket.

A parkok és egyéb közterek egyben olyan helyek is, ahol a kutyák a szükségletüket végzik, így ott is takarítani kell - ezt szimbolizálja az a hat színes kutyawc ajtó, amit hat forgalmas csomópontban helyeznek el a Lépjünk, hogy ne lépjünk bele kampány keretében.

Pokorni Zoltán azt mondta, tizennégy év alatt, mióta képviselő az önkormányzatban, aminek hat éve polgármestere is, két örökzöld téma van: a kátyúk és a kutyapiszok.

"Nehéz lehajolni és összeszedni azt a meleg, kellemetlen szagú, undorító dolgot, és ez egy lelki probléma - mondta Pokorni. Ez áll az egész hátterében, nem arról van szó, hogy a zacskó kevés. El kell érni, hogy suttyónak, tahónak érezze magát az, aki nem szedi össze a kutyája után a piszkot."

Monspart Sarolta világbajnok, 14-szeres magyar bajnok tájfutó Derke nevű kutyájával érkezett a sajtótájékoztatóra, hogy támogassa a kampányt. A sportoló azt mondta, gyakran sétál a Városmajorban kutyájával, az ismerőseire rá is szól, de idegeneket nem szívesen figyelmeztet, ha nem szedik össze a piszkot.

"Mindenkihez nem lehet odamenni és elmagyarázni neki, hogy miért fontos az egészsége, vagy hogy miért fontos a biztonságos szex - fejtegette Monspart Sarolta. Így van ez a kutyapiszok felszedéssel is. Lehet, ha a kutyatulajdonos látja a különleges gyűjtőládát, vagy a nagy kutyawc ajtót, akkor eszébe jut, mit kéne tennie"