Vitorlázókat mentettek ki a Velencei-tóból

Vágólapra másolva!
Idén először kellett vitorlázókat kimenteni a Velencei-tóból. A két férfi egy versenyen került bajba vasárnap, amikor a nagy szélben a hajó vitorlarúdja eltörött.
Vágólapra másolva!

Egy versenyen bajba került vitorlás legénységét mentették ki a Velencei-tóból a viharos szélben a hétvégén a gárdonyi vízi rendőrök - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Németh-Kész Mónika elmondta, ez volt az idei szezon első vízi mentése a tavon. A szolgálatban lévő vízi körzeti megbízott a nagy szél és a hatalmas hullámok miatt folyamatosan figyelemmel kísérte a partról a vitorlásversenyt, amelyet narancssárga riasztás mellett rendeztek meg. A tó Nagy Tisztás nevű területén a megbízott egy árboc nélküli hajót vett észre, amelyen két férfi tartózkodott.

Mint kiderült, a 44 éves és a 42 éves érdi férfi az Alba Regia Vitorlázó Egyesület versenyén vett részt. A nagy szélben azonban a hajó vitorlarúdja eltörött, így az irányíthatatlanná vált. Végül a vitorlázókat a vízi rendőrök vitték partra, s ők vontatták a kikötőbe a hajójukat is.