Rosszulléttel magyarázzák a furcsa rádióműsort a Kossuthon

Magyar rádió, A 180 perc című műsor felvétele zajlik a Magyar Rádió 31-es stúdiójában
Vágólapra másolva!
A vasárnapi reggeli adásban, a mikrofon mögött lett rosszul a Kossuth rádió egyik bemondója. Auth Magdát kórházba szállították, gyógykezelése jelenleg is tart.
Vágólapra másolva!

Auth Magda hírolvasó-bemondó rosszulléte miatt hibásan hangzottak el a Vasárnapi Újság című műsor hírei az MR1-Kossuth Rádióban: a bemondónő munkavégzés közben, a mikrofon mögött lett rosszul, majd kórházba szállították - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatósága hétfőn.

Forrás: MTI/Beliczay László
Felvétel zajlik a Magyar Rádióban. Képünk illusztráció

Közleményükben határozottan cáfolják azt az interneten terjedő híresztelést, amely azt állítja, hogy a hírfelolvasó alkoholos befolyásoltság alatt volt. Ismertetésük szerint Auth Magda gyógykezelése jelenleg is tart, de a család kérésére állapotáról további információkat nem közölnek.

"Auth Magda bemondónő hangja jól ismert a közszolgálati rádióhallgatók számára, több évtizede hallható a Magyar Rádió csatornáin. Az MTVA Auth Magdának jobbulást kíván, és kéri a média világát, hogy egyik kollégájuk betegségéből a továbbiakban ne csináljanak pletykát, bulvárhírt a valóság ismerete nélkül" - olvasható a közleményben.

A hírolvasó a vasárnap reggeli műsorban - a rádió honlapjáról azóta levett hangfelvétel szerint - többek között azt mondta: "a katolikus és református egyház vezetői, na mondom én", vagy "az esztergomi bazilikában, naná, hát hol máshol", illetve "ne izgulj már", majd "Nyugi-nyugi", a végén pedig úgy fejezte be a hírek olvasását, hogy "ez itt a vége vagy mit tudom én".