Fenyő-gyilkosság: keresik a harmadik gyanúsítottat

Vágólapra másolva!
A kedden előzetes letartóztatásba helyezett szlovák férfit a Fenyő-gyilkosságnál használt autón talált minták alapján fogták el. A Blikk úgy tudja, a gyilkosság harmadik gyanúsítottja ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.
Vágólapra másolva!

A Blikk értesülései szerint a nyomozók DNS-maradványok azonosításával jutottak a napokban letartóztatott szlovák férfi nyomára, akit Jozef Rohác mellett a Fenyő-gyilkossággal gyanúsítanak. A lap úgy tudja, hogy bár a milliárdos médiavállalkozó 14 évvel ezelőtti meggyilkolásához használt autót az elkövetők alaposan kitakarították, sőt paprikával és borssal is beszórták, mielőtt egy budai utcában, egy országgyűlési képviselő háza előtt hagyták volna, mégis találtak nyomokat a helyszínelők.

A Blikk információi szerint az egyik visszapillantó tükrön és az ülésen találtak használható anyagmaradványokat, ezeket tudták az idén azonosítani T. László DNS-mintájával. A feltételezett bérgyilkos Rohác és segítői a hírek szerint jól ismertek egymást, mindegyikük élt korábban a szlovákiai Léván.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában, a Margit körút sarkán a piros lámpánál álló Mercedesében, az autó ablakán keresztül kilenc milliméteres sorozatlövő fegyverrel fejbe lőtték. Gépkocsija mellett egy régi típusú Mitsubishi fékezett le, és a merénylő ebből kiugorva adta le a sorozatot. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert, egy Agram-2000-es típusú, hangtompítós géppisztolyt, amelyeket a tettes menekülés közben eldobott. Az elkövetés módja profi bérgyilkosra utalt.

Tavaly februárban Szlovákiában Magyarországon kiadott európai elfogatóparancs alapján őrizetbe vették Jozef Rohácot, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő ölte meg Fenyő Jánost, továbbá a neve korábban felmerült több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel, így a négy halálos áldozatot követelő budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.

Rohácot ebben az ügyben a Fővárosi Bíróság 2010 októberében első fokon felmentette a kitervelt emberölés kísérletének vádja alól, viszont két év börtönbüntetésre ítélte robbanóanyaggal való visszaélés miatt. A bíróság a tárgyalás végén szabadlábra helyezte, mivel addigra már két évet töltött előzetes letartóztatásban.