Vesztegetés miatt emeltek vádat a volt pálházi polgármester ellen

Vágólapra másolva!
Pálháza korábbi polgármestere elfogadott 200 ezer forintot egy vállalkozótól, akinek megígérte, hogy az ő cége nyeri a pálházi szennyvízberuházást - állítja a Központi Nyomozó Főügyészség, amely hivatali visszaélés miatt hétfőn vádat emelt a polgármester ellen. Moravszki Zsolt tagadja a vesztegetést, de lemondott posztjáról tavaly októberben.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálháza korábbi polgármestere, Moravszki Zsolt ellen - közölte hétfőn az ügyészség. Moravszki tavaly októberben mondott le posztjáról.

A polgármester az ügyészség szerint pénzt fogadott el egy vállalkozótól azért, hogy az érdekeltségébe tartozó cég részesedjen a térség szennyvíztisztító telepének korszerűsítésére kiírt, 370 millió forint értékű munkákból. Az ügyészség szerint előbb telefonon, majd személyesen is egyeztetett a cégvezető Moravszkival, a beszélgetés során az ügyészség közlemény szerint a polgármester arra vállalt garanciát, hogy a vállalkozó érdekeltségébe tartozó cég fogja megkapni a kivitelezési munkálatokat, és ennek érdekében a képviselő testületnél, illetve a pályázattal érintett többi település polgármesterénél is eljár.

Az ügyészség szerint 2010. december első felében a Pálháza közelében lévő Kőkapun ismét találkozott a polgármester a vállalkozóval, aki a gépkocsijában - a későbbi kivitelezési munkák elnyerése érdekében, a "bizalom megerősítése céljából" - 200 000 forintot adott át a polgármesternek. Ugyanekkor abban is megállapodtak, hogy a kivitelezési munkálatok költségvetését úgy fogják elkészíteni, hogy abból egy bizonyos összeget maguk között fognak szétosztani.

A polgármester korábban tagadta a bűncselekmény elkövetését, a vallomástételt megtagadta, de szabadlábon védekezik.