Több embertől származnak a Kulcson talált csontok

Vágólapra másolva!
A rendőrség bejelentette, hogy a kulcsi gyilkosság helyszínén talált, ismeretlen eredetű csontok több embertől származnak, és ráadásul több évtizedesek.
Vágólapra másolva!

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, egy árokban találtak rá a csontokra, amelyek az első orvos szakértői vizsgálat alapján több évtizedesek lehetnek. Időközben megállapították, a csontok több embertől származnak, de hogy hánytól, azt még nem tudják. Az alaposabb vizsgálat érdekében a rendőrség szeretné feltárni az egész ingatlant, de ehhez a tulajdonosok hozzájárulása is szükséges. Ha megkapják az engedélyt, több köbméternyi földet mozgatnak meg, hogy olyan nyomokra, tárgyakra, esetleg további csontokra találjanak, amelyek segítenek megállapítani az odakerülésük körülményeit, időpontját - tette hozzá.

A rendőrség szerint elképzelhető, hogy második világháborúban elesett katonáktól származnak a csontok, és az is lehetséges, hogy a hely a közelben fekvő sírkert ótemetője volt korábban, de más lehetőségeket sem zárnak ki. A csontokat a dunaújvárosi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Kiss Csaba, a település független polgármestere elmondta, nem tud róla, hogy korábban temető lett volna a helyszínen, azt azonban nem zárta ki, hogy a második világháborúban elesett katonák földi maradványai kerültek elő.

A kulcsi bűncselekményre április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított 23 éves fiatalembert, aki négy családtagját ölte meg, és három embert megsebesített, a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen. Kihallgatásakor azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. Április 8-án a Székesfehérvári Törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.