Viccből bomlasztotta a Fidesz-frakciót Schiffer

Vágólapra másolva!
Jól összezavarta a Fidesz-frakciót Schiffer András LMP-s politikus, aki az egyik hétfői szavazás alatt éppen a fideszes padsorokban beszélgetett. Elkiabálta magát, hogy "nem", pedig a kormánypártiaknak az igen gombot kellett volna megnyomniuk. A szavazást végül nem zavarta meg az akció, Schiffer szerint hirtelen ötlet volt, és a fideszesek is jót nevettek.
Vágólapra másolva!

"Schiffer odament a fideszes padsorokhoz, és az interpellációról való szavazáskor bemondta a fideszeseknek, hogy NEM. Másodpercek kellettek a fideszeseknek, hogy felfogják, hogy tégla van a soraikban, és zavartan mosolyogva kezdett el terjedni az IGEN kórusa" - a Tumblren terjedő információ igaz, az LMP-s Schiffer András hétfőn kissé összezavarta a fideszeseket egy váratlan viccel.

A parlamenti szavazások idején, amikor a frakciók egységesen szavaznak, legtöbbször van egy kijelölt politikus, aki fennhangon kiáltja, hogy "igen" vagy "nem", hogy a frakciótagok tudják, melyik gombot kell megnyomniuk. Az interpellációk esetén ha az ellenzéki interpelláló nem fogadja el az adott kormánytag válaszát, az ülésteremben jelen lévő képviselők szavazzák meg, hogy a válasz elfogadható-e. Ha ellenzéki képviselő interpellál egy kormányzatit, a leggyakoribb esetben a parlamentben az történik, hogy az interpelláló elégtelennek találja a választ, de a kormánypárti többség megszavazza és elfogadja az információt.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Azon nevetnek, hogy Schiffer pont az ellenkezőjét kiabálta, mint amire a fideszesek szavaztak

Ez játszódott le akkor is, amikor egy ellenzéki interpelláció után hétfőn szavazásra került sor. Schiffer éppen a fideszes padsorok között állt. "Éppen ott beszélgettem" - mondta az [origo]-nak Schiffer, aki szerint a hirtelen ötletből jött viccre jól reagáltak, némi zavarodottság után nevettek a fideszesek. A szavazást nem sikerült befolyásolni ezzel, de tétje sem volt - mondta, hozzátéve, hogy korábban is csinált már ilyet, csak akkor a helyéről kiabált nemet. Arra egyáltalán nem emlékszik, hogy kinek az interpellációja volt éppen napirenden.