Köszönőnappal lenne barátságosabb Nyíregyháza

Vágólapra másolva!
Április 27-én köszönésszámláló rögzíti majd az üdvözléseket Nyíregyháza főterén, a buszsofőrök pedig azt ígérik, aznap kedvesebbek lesznek. A polgármester szerint ettől az emberek máskor is jobban odafigyelnek a többiekre.
Vágólapra másolva!

A mosoly és a köszönés napját rendezik meg április 27-én Nyíregyházán, ahol az egymást üdvözlés rekordját is szeretnék felállítani. Kovács Ferenc, a város polgármestere bejelentette, hogy közösségteremtő céllal szervezik meg a Helló Nyíregyháza elnevezésű programot. Azt szeretnék, ha "mindenki figyelne mindenkire, a településre látogatókra is".

A mosoly és a köszönés napjának helyi szervezői elmondták: a városháza előtti Kossuth Lajos téren egész nap gyűjtik a köszönéseket és a színpadon egy számláló rögzíti, hányszor hangzik el az emberek egymás közti üdvözlése. Keresik és díjazzák a leggyorsabban, a leghangosabban, a legtöbbet és a legtöbb nyelven köszönő járókelőt.

Egy napra helyi fizetőeszközként bevezetik a "köszönő- és virágtallért" is, amelyet a felnőttek virágmagvakra, a gyermekek pedig ügyességi játékok részvételére válthatnak. A programhoz csatlakoztak a nyíregyházi autóbuszvezetők is, akik április 27-én - vállalásuk szerint - vidámabban, mosolygósabban fogadják és köszöntik majd utasaikat.

A helyi autósok közül szintén sokan vállalkoztak arra, hogy kitűzik kocsijukra a "köszönőmatricát" - amely a város szív alakú, a befogadást, a szeretetet szimbolizáló, tárt karú embert ábrázoló logóját örökíti meg -, és előzékenyebbek, türelmesebbek lesznek az utakon. A "barátságosságot sugárzó" logó alakját a téren élőképpel formázza meg 500 helyi diák, és egy "helló Nyíregyháza" köszöntéssel 500, héliummal töltött léggömböt eresztenek a magasba - mintegy üdvözölve a nagyvilágot.