Nem megy el áldozatai temetésére a kulcsi gyilkos

Vágólapra másolva!
Kihagyja legyilkolt családtagjai temetését az a kulcsi férfi, akit apja, bátyja és nagyszülei megölésével gyanúsítanak. Az előzetesben lévő gyanúsítottnak joga lenne elmenni a temetésre, de ügyvédje szerint nem kíváncsi az áldozatokra. A védőügyvéd szerint a gyanúsított épelméjűnek tartja magát, és tudatában van tette következményeivel is.
Vágólapra másolva!

Nem kíváncsi meggyilkolt családtagjaira az a 24 éves férfi, aki a gyanú szerint hidegvérrel mészárolta le nagyszüleit, apját és bátyját a Fejér megyei Kulcs településen - írja a Blikk a férfi védőjére hivatkozva. H. Csanád Jutas megölt rokonait szerdán temetik Kulcson, de ügyvédje szerint a férfi nem kérte, hogy részt vehessen a temetésen.

A védőügyvéd a Blikknek azt mondta, hogy védence egyáltalán nem kíváncsi sem a halottakra, sem anyjára és nővérére, akik túlélték a támadást, és jelenleg is kórházban vannak. A gyilkossággal gyanúsított férfinak elvileg joga lenne részt venni a temetésen, ha kérné, a rendőrök kötelesek lennének kivinni a börtönből a szertartásra. Dr. Hortobágyi Tibor védőügyvéd szerint azonban nem akarja látni családtagjai végső útját.

H. Csanád Jutas a gyanú szerint késsel mészárolta le családtagjait április elején, a támadást előre kitervelte, a rendőrségen pedig azt állította, hogy nem bánta meg, amit tett. Ügyvédje a Blikknek azt mondta, hogy a férfi nem tartja magát elmebetegnek, és nem is akarja, hogy így állítsák be. H. Csanád makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy tudja, mit tett, és azt is, hogy a gyilkosság milyen következményekkel jár.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy az elsődleges pszichiátriai vizsgálat alapján nincs szükség a gyanúsított azonnali kényszergyógykezelésére vagy elmeorvosi megfigyelésére. Később egy elmeorvos is megvizsgálta a férfit, de a szakértői vizsgálat a Blikk szerint még nem fejeződött be.