Egy ismerőst gyanúsítanak az akarattyai hármas gyilkossággal

Három holttestet találtak egy balatonakarattyai házban, Az áldozatokat napokkal ezelőtt meggyilkolhatták
Vágólapra másolva!
Egy 91 egy éves nő és két, 60 év körüli hozzátartozójának holttestét találták meg szombat délután a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy üdülőövezeti családi házban. Az áldozatokra egy családtagjuk talál rá, feltehetően húsvét hétfőn gyilkolták meg őket. A rendőrök az egyik áldozat férfi ismerősét gyanúsítják, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.
Vágólapra másolva!

Három holttestet találtak szombat délután a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán, egy családi házban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. Bényi Mónika az [origo]-nak azt mondta, hogy nem zárható ki az idegenkezűség. Mivel a helyszíni szemle elhúzódik, vélhetően csak vasárnap adnak tájékoztatást az áldozatokról és a pontos körülményekről - mondta az [origo]-nak a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság szóvivője.

Az MTI rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy egy 91 éves asszonynak és két, 60 év körüli hozzátartozójának (egy másik nőnek és egy férfinak) a holttestét találták meg szombat délután a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy családi házban. Az áldozatokat vélhetően húsvét hétfőn ölték meg, valószínűleg késsel végeztek velük. A távirati iroda úgy tudja, hogy a rendőrség a fiatalabb női áldozat 50 év körüli férfi ismerősét gyanúsítja a hármas gyilkosság elkövetésével. A férfi ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, fényképét a rendőrség honlapján közzétették.

A holttesteket az áldozatok egyik családtagja találta meg, aki azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőket. A rendőrök a ház több helyiségét feldúlva találták. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy három holttestet találtak a helyszínen, de csak a halál tényét tudták megerősíteni.

Az MTI tudósítója a helyszínen szomszédoktól megtudta: az idős asszony egy baleset utáni rehabilitáció keretében lakott az Árpád utcai üdülőövezeti házban, és naponta gyógytornász járt ki hozzá és vele lakó hozzátartozóihoz. Több szomszédnak feltűnt, hogy a házban lakókat már két hete nem látták, sem az utcában, sem az udvaron.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Egy fiatal férfi, aki naponta az utcában tart futóedzést, a rendőröknek azt mondta: a legutóbb március 28-án látott a ház előtt egy számára idegen, nem a házban lakó férfit, akiről feljegyzést is készített. Más szomszéd arról beszélt, hogy az utóbbi két hétben nem látták azt az asszonyt, aki naponta kijárt tornáztatni a balesetben megsérült idős nőt, és azt a férfit sem, aki többször feltűnt a hétvégi ház környékén.
A rendőrség azt sem tartja kizártnak, hogy az ügyben csak vasárnap tudnak bővebb felvilágosítást adni. A helyszíni szemle zajlik, a rendőrség az utcát teljesen lezárta.