Három tucat használt buszt vesz a BKK Hollandiából

38 db használt Volvo 7700 Budapest számára a hollandiai Veldhovenből
Vágólapra másolva!
Közel félmillió kilométert futott Volvo buszokat vásárol, egyenként 16,3 millió forintért a Budapesti Közlekedési Központ. Az eddig a hollandiai Veldhovenben szolgáló buszok sokkal kevesebbet futottak, mint az Ikarusok, és jóval olcsóbbak, mintha újat vennének. BKV-sofőrök vezetik őket haza.
Vágólapra másolva!

Volvo 7700 típusú buszokról szóló ajánlattal a VDL Bus Center nyerte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tavaly ősszel kiírt, alacsony padlós használt autóbuszok beszerzésére vonatkozó tenderét - közölte a BKK. A használt Volvókkal a régi Ikarusok felújítását váltják ki.

Az összesen 38 buszt egyenként 55 ezer euróért, (körülbelül 16,3 millió forint) veszik. A 2004-ben gyártott, közel 12 méteres buszok eddig a hollandiai Veldhovenben futottak átlagosan 477 ezer kilométert, és a következő években állnak forgalomba a fővárosi utcákon. A buszokat BKV-sofőrök vezetik haza Budapestre, az indulás előtt mindegyiket Volvo szakműhelyben készítik fel.

A BKK szerint az újonnan beszerzett járművek megkímélt állapotban vannak, és majdnem megegyeznek a szintén 2004-től Budapesten forgalomba állított csuklós Volvókkal, ugyanannak a típuscsaládnak a rövidebb változatai.

Az öreg Ikarusoknál sokkal kevesebbet futottak, kedvezőbb a környezetvédelmi besorolásuk, és alacsony padlósak. Vételáruk alig haladja meg egy régi Ikarus felújításának költségét, de harmadába kerülnek, mint egy új busz - közölte a BKK.

Forrás: BKK
A Hollandiából vásárolt buszok egyike a BKK budapesti telephelyén