Ittas sofőr miatt sérültek meg tízen Kiskunhalasnál

Vágólapra másolva!
A vétkes sofőr el akarta hagyni a baleset helyszínét, de visszatartották, majd a rendőrök elfogták. A baleset sérültjeit, köztük két gyereket, a kiskunhalasi kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

Nyolc felnőtt és két gyermek megsérült, amikor egy utasokat szállító busz és két autó ütközött szombaton késő este az 53-as úton Pirtó határában - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ittas sofőr az 53-as úton, Pirtó belterületén előzésbe kezdett a személygépkocsi, majd a vezetője visszarántotta a kormányt és először egy szerb rendszámú kisbusznak ütközött, amely leszaladt az útról. Az autó az ütközés után a szemközti sávba sodródott, ahol egy magyar rendszámú kisbuszba rohant, amelyben két gyermek és hat felnőtt utazott.

A szóvivő közlése szerint a balesetet okozó, ittasan vezető 25 éves pirtói férfi el akarta hagyni a helyszínt, de visszatartották, majd könnyebb sérülései miatt őt is kórházba szállították.

A baleset sérültjei közül hét embert már hazaengedtek, de két súlyos sérültet - egy 8 éves fiút és egy 43 éves nőt -, valamint a szerb kisbusz könnyebben sérült vezetőjét jelenleg is a kórházban ápolják.

A 25 éves sofőr ellen a rendőrség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés miatt indított eljárást.